vrijdag 30 december 2011

opruimen

De kerstboom is bij ons al opgeruimd. Het is niet onze gewoonte om dat al voor Nieuwjaar te doen, maar het was noodzaak. We hebben dit keer een miskooop gedaan, want ik heb nog nooit een boom zo zien uitvallen.

The Christmas-tree is gone. Unusually early, but it lost its needles very fast.
Mijn man vond dat mijn handwerkspullen te veel rommel inde huiskamer gaven. Hij heeft wel gelijk hoor. Om het probleem op te lossen zijn we op zolder begonnen met opruimen. Nu is de lego naar zolder en is de grote mand beneden vrij voor mijn spullen. Ik heb hem wel gevoerd met plastic tassen tegen het stof.

My husband was irritated by my craft stuff lying around the livingroom. So we started  in the attic. Then we put all the LEGO upstairs and this basket is now for me. I lined it with plastic bags .

Het was uitverkoop bij quiltshop Leur en daar ben ik met middelste dochter heen geweest. Ik heb een lapje gekocht voor de lucht voor mijn huisjes. Ik ben nog op zoek naar een handig doosje om de stukjes in te doen, zodat ik het steeds me kan nemen en klaar heb liggen.
Verder heb ik de sashings en cornerstones voor de Civil War quilt gekocht. The cornerstones ga ik met fuzzy cut maken.

Sale at quiltshop Leur so I went with middle daughter. I bought some fabric for the sky in my House  Quilt. I'm still searching for a little box for all the little pieces.
I also bought fabric for the sashings and cornerstones for the Civil War quilt. I'm going to fuzzycut the cornerstones.


Middelste dochter heeft nog lapjes uitgezocht voor de quilt voor de baby van mijn zus.

Middle daughter chose some fabric for the quilt she is making for my sister's baby.


Voor oudste dochter hebben we nog een lapje met feetjes gekocht. Het was het laatste stukje uit de winkel. En toen we betaalden kregen we allebei een lekker geurzakje.

For oldest daughter we took some fabric with faries. And when we left we both got a nice smelling sachet.
Als laatste een foto van een werkstuk van oudste dochter. Haar Griffoendor sjaal is af!!!.
Erbij ligt de toverstaf van Draco Malfidus. Die heeft ze vandaag gekocht.

Finally a picture of the work of oldest daughter. Her Gryffindor scarf is finished. In the picture is also a wand of Draco Malfoy. She bought that today.Why????


Morgen nog meer opruimen en oliebollen bakken.