maandag 31 oktober 2011

vest af/ cardigan finished

Al een week is mijn vest klaar. Het is heel warm . het is gebreid met Maxi Merino van Katia op naald 8. Ik heb de wol gekocht bij misswings.
Het was de eerste keer dat ik op een rondbreinaald de zijpanden en het achterpand tegelijk heb gebreid. Het was heel lekker om te doen. Ik heb het patroon uit de Verena gbruikt maar heb de armsgaten iets wijder gemaakt. Dat vind ik toch fijner zitten.

A week ago I finished my cardigan. It's very warm. I knitted with Katia Maxi Merino on size 8.It was the first time I used round needles and loved doing it this way. I found the pattern in a Verena Magazine. I made the sleeves a little wider cause that fits better.


Ik ben bijna klaar met de Trouwquilt. Ik heb in de ditch gequilt op de machine en ben nu de rand aan het aannaaien. Ik ga proberen de initialen van het bruidspaar in de middelste blokken te borduren en later ook de naam of letter van de baby.


I'm almost done with the DWRQ. I machinequilted in the ditch. And now I'm stitching on the border .
I'm going to try the initials of the couple in the middle blocks. Later on I hope to add the initial or the name of the baby.

En wat ook erg leuk is is dat mijn oudste dochter ook is gaan breien het wordt een sjaal. Met de kleuren van Grifoendor. Ze is namelijk een grote Harry Potter fan. De wol is gekocht bij naaicafe breda.
Ze heeft nu geleerd om tricotsteek te breien en dat doet ze erg netjes en regelmatig.
Het gaat nog niet zo snel, maar ze is behoorlijk fanatiek. Ze heeft het breiwerk zelfs meegenomen in de trein naar school vorige week. Er werd door iemand verbaasd gereageerd, dat er nog gebreid werd!!!

De andere dochter moet nog beginnen aan het mutsje voor de baby van mijn zus, maar dat komt ook wel hoop ik.

I'm also very pleased because my eldest daughter is knitting. It's a scarf in the coulours of Gryffindor. She is a huge Harry Potter fan. She is doing very fine and it's looking very good. It's not fast but she is keeping up .
She even knitted in the train to school last week. Someone was surprised that there were people knitting these days!!!